NAJBOLJI VODOINSTALATERI U ZEMUNU

Čišćenje kamenca na bojleru ZemunKamenac kao posledica tvrde vode na nakuplja se samo na grejaču već i u kazanu.

Pošto se hemisjkom reakcijom usled zagrevanja vode izdvajaju naslage kamenca koje se potom lepe na grejač i kazan, potrebno ga je redovno uklanjati.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Zemun

Uklanjanje kamenca je i više nego potrebno ali i obavezno, jer ukoliko se ne uklanja redovno, na kraju će grejač u potpunosti prestati da radi.

Nemojte misliiti da će se problem rešiti sam od sebe, kamenac koji je nastao tu ostaje a ne može se ukloniti nikako drugačije osim ručno.

Uklanjanje kamenca radi svaki servis bojlera, a majstori sa posebni alatom uklanjaju kamenac u bezbednim uslovima, tako da se grejač i kazan ne oštete.

Takođe sama intervencija uklanjanja kamenca mora se raditi nakon pripreme a to znači kada se bojler isključi iz struje kada se ugasi glavni ventil za vodu i kada se skinu brinox creva sa bojlera. Tek tada majstor pristupa čišćenju.

Skidanje kamenca na bojleru Zemun

Mnogo je više isplativo skidanje kamenca nego da plaćate prekomerni račun za električnu energiju jer nećete imati dovoljno tople vode, jer će grejač svu svoju energiju usmeriti na zagrevanje kamenca, dok će voda ostati hladna.

Zato je mnogo bolje da platite cenu skidanja kamenca, jer u tom slučaju grejač ostaje funkcionalan nego da na kraju plaćate preveliki račun a da uz to platite i zamenu grejača koji je usled nakupljenog kamenca izgubio funkciju.

Skidanje kamenca je sve teže što su naslage kamenca veće.

Sama cena skidanja kamenca je oko 2.500 dinara sa uračunatim dolaskom servisera. Ipak, može se ispostaviti da serviser konstatuje da je grejač prestao da radi i da je potrebna kompletna zamena grejača. U tom slučaju i cena će biti veća. Zato je najbolje o tome razmišljati na vreme i redovno uklanjati kamenac.

Objavljeno pre 1 godina Čišćenje kamenca na bojleru Altina

Ukoliko odvojite samo malo vremena i novca, možete...

Objavljeno pre 1 godina Čišćenje kamenca na bojleru Batajnica

Veliki broj ljudi podrazumeva da će bojler godinama...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com