SERVIS I POPRAVKA ASPIRATORA BEOGRAD

Zamena filtera na aspiratoru

Kada primetite da mirisi i dim iz kuhinje nakon kuvanja ne odlaze tako brzo kao ranije, već ostaju u kuhinji satima nakon kuvanja, pa morate da otvarate prozore i vrata, vreme je za redovni servis aspiratora i potencijalnu zamenu filtera.

Filteri su ti koji upijaju sve masti, dim i mirise iz kuhinje i zadržavaju ih na sebi, da se oni ne bi taložili na ostalim delovima aspiratora, čime bi ih oštetitili za veoma kratko vreme. Iako mirisi odlaze kroz ventilacioni odvod, u isparenjima se nalaze sitne čestice masti koje moraju negde da se talože, kako se ne bi raširile po prostoru.


Na tržištu i u zavisnosti od modela aspiratora postoje različite vrste filtera, ugljenih i običnih filtera. U svakom slučaju preporučuje se zamena filtera bar jednom godišnje i ka primetite da vaš aspirator nije efikasan kao ranije.

Filteri su veoma važni za svaki aspirator i zato je potrebno voditi računa o njima. Ukoliko se filteri oštete potrebno uraditi zamenu filtera.

Zamena filtera je posao od desetak minuta ali je važno da ga urade profesionalci.

Zato pozovite električara da vam pregleda i zameni filter.

Moguće je da će tokom pregleda on ustanoviti da je potrebno zameniti još neke delove ali to je za vaše dobro, kako biste još više produžili životni vek vašeg aspiratora.

Filteri se mogu naći gotovo u svakoj prodavnici zamenske opreme, a možete ovu obavezu prepustiti i majstorima koji dođu na vašu adresu da urade zamenu filtera.

Cena filtera nije velika, kreće se od 10 pa do 30 evra u zavisnosti od modela aspiratora. Kada zamenite filter, majstor će proveriti sijalicu, motor i ventilacioni sistem u vašem aspiratoru.

U istom danu on može uraditi i zamenu drugih delova.

Ukoliko je vaš aspirator pri kraju a majstor ustanovi da je motor pokvaren, više će vam se isplatiti ako uzmete novi aspirator, budući da se motor ne može popraviti već samo zameniti, što je dosta skuplja opcija.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com