SERVIS I POPRAVKA VEŠ MAŠINA BEOGRAD

Zamena tunel gume na veš mašini

Tunel guma na veš mašini mora biti ispravna jer ona direktno obezbeđuje pravilno dihtovanje, odnosno potpuno zatvaranje veš mašine tokom procesa pranja.

Zahvaljujući tunel gumi, vrata od veš mašine se ne mogu otvoriti prilikom rada mašine, što osigurava bezbednost u korišćenju mašine i u procesu pranja.

Kada bi voda mogla da izađe tokom pranja iz veš mašine, došlo bi do ekplozije vode a i do velikih kvarova u mašini. Zato na prvi znak oštećenja tunel gume, kao što su sitna oštećenja, rupiice i slično, guma se mora promeniti.


Servis tunel gume na veš mašini

Ukoliko postoji problem da vrata od veš mašine ne mogu da se otvore ili zatvore, servis je obavezan, jer u tom slučaju nećete moći da uključite mašinu.

Majstori prvo posumnjaju na tunel gumu, da je ona ispala iz ležišta ili da je oštećena te ne može da napravi dihtung odnosno da ne može vrata od mašine držati zatvorenim.

Zato će majstor prvo proveriti tunel gumu, pa tek onda bravicu i ostale delove vrata. Serviser će prvo skinut tunel gumu i gurnuti je ka bubnju, ponekad će majstor morati da skine gornji poklopac mašine ako je takav model u pitanju. Skida se čelična opruga i kompletna tunel guma.

Čišćenje tunel gume je sastavni deo servisa a zatim i ponovo nameštanje po žljebu tako da savršeno ulegne na nju.

Popravka tunel gume na veš mašini

Popravka tunel gume se u principu ne radi ako je već došlo do oštećenja, već se stavlja nova originalna tunel guma.

Zamena tunel gume mašine za pranje veša

Zamena tunel gume je najjednostavnije rešenje, radi se istim redosledom kao i servisiranje, dakle skidanje, čišćenje ako nije došlo do fizičkih ošrećenja i ponovo montiranje tako da savršeno ulegne na žljeb i da napravi dihtung tako da se vrata od veš mašine ne mogu otvoriti tokom pranja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com