SERVIS I POPRAVKA PROTOČNIH BOJLERA BEOGRAD

Zamena termostata na protočnom bojleru

Kod protočnih bojlera termostati su malo drugačiji nego kod akumulacionih bojlera.

Termostat na protočnom bojleru može se podesiti u odnosu na to kolika temperatura vode vam je potrebna u tom trenutku, kada koristite bojler.

Najčešće se dešava da je potrebna zamena grejača ili termostat.

Kod termostata može da dođe do greške u elektronici, da vam se prikazuje pogrešna temperatura voda, što može da bude pogubno, jer se možete opeći kad pustite toplu vodu. 


Zato je zamena termostata veoma važna ukoliko primetite da je došlo do greške u podešavanju temperature.

Ukoliko ste podesili neku srednju temperaturu a iz bojlera vam izlazi suviše vruća voda, verovatno je vreme za zamenu termostata.

Prilikom svakog servisa i zamene bilo kog dela pa i termostata, majstor će pogledati i ispitati instalacije, kako bi proverio da li postoji opasnost od varnica ili požara.

Svakako termostat nije nešto što se često menja, ali kada se jednom pokvari, obično se stvar rešava zamenom,

Budući da instalacija kod protočnih bojlera moraju da ispunjavaju određene parametre, često su baš one uzrok kvarova u samom bojleru.

Istina je da se kvarovi ređe dešavaju u protočnim bojlerima i da su oni dosta fleksibilniji i dugotrajniji ipak im je redovan servis i više nego potreban.

Zamena termostata na protočnim bojlerima se radi svakodnevno, 7 dana u nedelji.

Postoje specijalizovani servisi za popravku protočnih bojlera i važno je da ustanovite zbog čega je došlo do kvara na termostatu.

Termostatima u protonom bojleru ponekad ističe rok trajanja, čak i kada ne dođe do bilo kakvog kvara.

Zamena termostata na protočnom bojleru se svakako isplati, za razliku od zamene grejača, gde cena prevazilazi novi protočni bojler, zato se pre servis raspitajte o cenama za popravku bojlera.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com