NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA VIDIKOVCU

Čišćenje kamenca na bojleru VidikovacČišćenje kamenca na bojleru je nešto što ne možete da izbegnete. Kamenac se neminovno taloži na vašem grejaču u bojleru što je direktna posledica zagrevanja vode.

Stvar je u tome da je sastav vode u našem vodovodu takav da se zagrevanjem te vode izdvajaju minerali odnosno kamenac koji će se nataložiti na vašem grejaču.

Ukoliko se nataloži u velikoj meri grejač ima sve veću i veću prepreku i koristi sve više i više energije kako bi uspeo da zagreje vodu. 

 


Rezultat toga je da se zapravo greje kamenac umesto vode, a količina vode koja će se zagrejati smanjuje se sa povećanjem kamenca.

Ovo je višestruko pogubno za vaš grejač odnosno bojler. Grejač neće moći da radi i trošiće veliku količinu struje, što će se videti na vašem računu, a za uzvrat nećete dobiti toplu vodu.

Ukoliko se ovaj problem zapostavi, grejač može i da se pokvari, tako da u tom slučaju skidanje kamenca neće biti dovoljno, pa ćete morati da zamenite grejač.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Vidikovac

Kako biste sve ove situacije izbegli, najvažnije je da redovno uklanjate kamenac.

Ukoliko je moguće uklanjanje kamenca prepustite serviseru, jer postoji opasnost da oštetite neki deo u bojleru, pa ćete onda napraviti dupli posao.

Kada serviser otvori bojler, on će prvo detaljno pogledati stanje u bojleru, ukloniti kamenac i proveriti rad bojlera.

Ukoliko je sve drugo u redu a grejać efikasno zagreva vodu u predviđenom roku, imali ste sreće i sledeći put će biti potrebno samo skidanje novog kamenca koji se nataloži.

Skidanje kamenca na bojleru Vidikovac

Ukratko, ako je sve drugo sa bojlerom u redu, najpametnija investicija je da redovno skidate kamenac sa grejača i kazana. To će vam uštedeti dosta novca i živaca na duže staze.

Dok je serviser još kod vas iskoristite priliku da prikupite puno dobrih saveta koji će vam pomoći da se snađete u slučaju najčešćih kvarova.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com