NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA NOVOM BEOGRADU

Čišćenje kamenca na bojleru Novi BeogradDa biste imali uvek efikasan grejač, važno je da posebnu pažnju obratite na kamenac koji se nakuplja na grejaču a usporava njegov rad i čini ga manje efikasnim.

Kamenac je najveći neprijatelj svih grejača, a kada se on nakupi u velikom broju tada grejač ne može više da pruži efikasno zagrevanje vode, pa na vruću vodu možete čekati i ceo dan.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Novi Beograd

Glavni razlog je taj što grejač u tom slučaju zagreva kamenac a ne vodu kao što bi trebalo te je uklanjanje kamenca jedna od najvažnijih stvari koje morate da uradite za Vaš bojler.

Uklanjanje kamenca se radi posebnom tehnikom uz pomoć alata, tako da se kamenac skine a da se ne ošteti grejač.

Za uklanjanje kamenca možete pozvati servis bojlera. Ne preporučuje da kamenac čistite sami, jer možete previše grubim pokretima oštetiti grejač.

 


Skidanje kamenca na bojleru Novi Beograd

Kada se kamenac skine, tada grejač može efikasno da radi.

Ukoliko su se naslate nataložile na grejaču, ponekad neće biti moguće skidanje kamenca već samo zamena grejača. Ukoliko ste tek kupili novi grejač važno je da ga redovno servisirate kao i ceo bojler, i da pazite da se kamenac ne nakupi u tolikoj količini da grejač učini neefikasnim.

Ukoliko vas nervira skidanje kamenca na tržištu postoje i bojleri sa suvim grejačem.

Kod ovih bojlera grejač nije u kontaktu sa vodom, pa se ne može nakupiti kamenac na grejaču. Čišćenje kamenca nije toliko skupo koliko je skupa zamena grejača koju ćete morati da obavite ukolko e skinete kamenac na vreme.

Ovde se ne radi samo o grejaču već i mnogo većem računu za struju, jer grejač zagreva kamenac pokušavajući da zagreje vodu i tom prilikom troši znatno više energije.

Objavljeno pre 1 godina Čišćenje kamenca na bojleru Bežanijska kosa

Iako na internetu postoji mnogo tutorijala kako da sami...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com