NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA MILJAKOVCU

Čišćenje kamenca na bojleru MiljakovacUkoliko živite sami i ne razumete se baš puno u rad bojlera, sigurno ste čuli da su oni jedni od najopasnijih aparata u kući.

To je zbog toga što su oni povezani i na struju i na vodu, a kada se te dve stvari poklope nastaju teške posledice koje osim materijalnih stvari mogu da ugroze i vaš život.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Miljakovac

Još jedna opasna situacija koja vremenom dovodi do kvara je spoj vode i grejača.

Problem leži u sastavu vode iz našeg vodovoda, koja je tvrda i kada se u procesu zagrevanja ona ugreje, stvaraju se minerali koji se talože u vidu kamenca na grejaču bojlera.

Grejač bojlera je jedan od najvažnijih delova u bojleru, jer zahvaljujući njemu on zagreva vodu, što je i glavna funkcija bojlera, da uvek imate toplu vodu.

Zato je važno da redovno uklanjate kamenac, odnosno da pozovete majstora koji će vam u sklopu servisa, kada proveri ceo bojler ukloniti kamenac, kako bi grejač moga da nastavi normalno da radi.

Ukoliko ovaj korak želite a izbegnete i smatrate da uklanjanje kamenca nije važno jer se ne vidi spolja, grešite, jer ćete vremenom napraviti još veću štetu koja se mora završiti zamenom grejača i ugradnjom novog originalnog grejača, budući da usled naslaga kamenca, grejač u jednom trenutku prestaje da radi, odnosno da zagreva vodu.

Skidanje kamenca na bojleru Miljakovac

Zato je skidanje kamenca redovno održavanje koje je najvažnije za jedan bojler.

Kod protočnih bojlera zamena grejača se ne isplati jer često košta više od samog bojlera ali zato kod svih ostalih bojlera, bez obzira na veličinu i brend,ovo jako važna intervencija.

Potrebno je da minimum jednom godišnje skinete kamenac, mada če svaki serviser skinuti kamenac prilikom bilo koje intervencije na bojleru.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com