NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA ČUKARICI

Čišćenje kamenca na bojleru ČukaricaKada imate akumulacioni bojler koji radi uz pomoć grejača, onda vas je serviser verovatno uputio da ćete morati redovno da čistite kamenac, kako bi vaš grejač radio sve do isteka roka.

Ono što je važno da znate da na tržištu postoje i drugi tipovi bojlera kao što su protočni, gde se zamena grejača ne isplati jer košta više nego nov protočni bojler i bojler sa suvim grejačem, najnovija reč tehnike, gde grejač nije u dodiru sa vodom pa se na njemu ne stvara kamenac.

 


Za servis ovih bojlera zadužen je serviser. Neki od njih rade samo akumulacione, dok pravi profesionalci rade sve vrste bojlera.

Bojleri sa suvim grejačem su i skluplji baš zbog svoje prednosti, gde se grejač nalazi u posebnom delu i nema kontakta sa vodom. U svakom drugom slučaju kamenac će se taložiti i to je nešto što ne možete da izbegnete ako želite da se voda greje, odnosno da bojler radi.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Čukarica

Kod akumulacionih bojlera, uklanjanje kamenca je obavezno da se radi minimum jednom godišnje, a ako bojler koristite baš često onda i dva puta godišnje.

Kamenac se neće nakupiti za nekoliko dana ali ako zaboravite na to, veoma lako može da se desi da se naslage povećaju, a tada je samo uklanjanje kamenca rešenje.

Ukoliko su naslage male, možda još ima nade za vaš grejač, te u tom slučaju biće dovoljno samo uklanjanje kamenca, a ukoliko ste vaš bojler baš zapustili i niste dugo radili servis, najverovatnije će vam biti potrebna zamena grejača na bojleru.

Skidanje kamenca na bojleru Čukarica

Skidanje kamenca na bojleru nije veliki posao, ukoliko se radi redovno i ne dozvolite da se naslage nakupe.

Traje svega pola sata, a korisno je što će i serviser pogledati bojler i porepoznati problem na vreme ukoliko ga ima, ako vam je neki deo bojlera oštećen ili su žice pregorele.

Na taj način uvek ćete biti u toku sa radom bojlera i bićete puno bezbedniji sa bojlerom u kući.

Objavljeno pre 1 godina Čišćenje kamenca na bojleru Banovo brdo

Čišćenje kamenca na bojleru i nije baš zabavno, ali je...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com