NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA BANJICI

Čišćenje kamenca na bojleru BanjicaPostoji nekoliko važnih razloga zbog čega biste redovno trebali da čistite kamenac sa vašeg bojlera odnosno grejača.

Iako se kamenac redovno taloži na grejaču jer prilikom kontakta grejača sa vodom i procesu zagrevanja vode se izdvaja kamenac koji se tu taloži i predstavlja prepreku toploti, koja bi trebalo da zageje vodu, često se taloži i na kazanu.

 


Pitate se kako da znate da vam je potrebno čišćenje kamenca na bojleru, a da ne otvarate bojler, jer nemate iskustva i plašite se da bojler ne oštetite, pravi znak koji nepogrešivo ukazuje na kamenac je sporo zagrevanje vode.

Istina, ponekad se dešava da kamenca nema i da je grejač loš ili neispravan pa da zbog toga ne može da zagreje vodu, ali u većini bojlera se ugrađuju novi originalni grejači, jer su oni vitalni delovi bojlera i ukoliko su loši, možete da bacite ceo bojler.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Banjica

Drugi znak da vam je potrebno uklanjanje kamenca je pucketanje u bojleru kada uključite bojler kako bi se voda zagrejala. To je znak da se kamenac zagreva a ne voda, što nikako ne želite.

Osim što ćete izgubiti vreme, izgubićete i novac dat na potrošnju struje koja služi da se zagreje kamenac a ne voda kako bi trebalo.

Takođe, uklanjanjem kamenca čuvate svoj grejač, tako da ga maksimalno možete koristiti u propisanom roku za svaki grejač. Ukoliko ne uklanjate grejač, on će vam raditi mnogo kraće i češće ćete morati da radie zamenu grejača.

Skidanje kamenca na bojleru Banjica

Zato skidanje kamenca shvatite ozbiljno i obavezno na prvi znak da grejač više ne zagreva vodu kako treba pozovite servis koji profesionalno skida kamenac sa grejača i kazana.

Kako biste bili sigurnij, izaberite ovlašćeni servis, jer ćete dobiti garanciju i na rad i na ugrađene delove ako u nekom trenutku bude potrebno da ih zamenite.

Skidanje kamenca ne traje dugo pa nećete morati da uzimate slobodan dan da sačekate majstora da završi. Traje samo pola sata, što je dovoljno da bojler opet funkcioniše kako treba, ako su svi drugi delovi u redu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com