SERVIS I POPRAVKA VEŠA MAŠINA BEOGRAD

Veš mašina ne zaustavlja prijem vode već puni ceo bubanj

Veš mašine u sebi imaju jedan deo koji reguliše nivo vode koji će mašina primiti tokom jednog ciklusa pranja i nivo vode koji će mašina izbaciti kao otpadnu vodu, a to je hidrostat.

Mašina je napravljena da primi vodu do određenog nivoa koja je potrebna za pranje u zavisnosti od programa koji izaberete, ako je nivo vode previsok i opterećuje bubaj, to se može odraziti i na rad kompletne mašine.

Pre bilo kakve popravke važno je da se isključi glavni dotok vode i zavrne ventil tada nastupa profesionalni vodoinstalater.


Konstrukcija hidrostata je prilično složena, a višak vode u hidrostatu povećava pritisak vazduha u hidrostatu.

Rezultat previše vode u bubnju je mokar veš moji ne može lepo da se ispere i iscedi kako biste mogli da ga osušite.

Drugi razlog zbog kog se mašina puni vodom je crevo koje vodi do hidrostata. Ukoliko se ono zapuši, ne može da stvori pritisak u hidrostatu i elektro ventil ostaje otvoren a mašina nastavlja da puni vodu.

Treći razlog može biti u izvodnoj cevi na koju je nabačeno crevo hidrostata i koje može biti zapušeno. Ukoliko niste sigurni šta je pravi razlog, pozovite vodoinstalatera koji će veoma brzo dijagnostikovati u čemu je glavni kvar.

Vodoinstalaterske službe ovu vrstu intervencije rade svakog dana, a ukoliko je bubanj vaše mašine prepunjen vodom, nikako je nemojte uključivati jer može doći do izlivanja vode.

Pre nego što stignu majstori, zavrnite glavni ventil i isključite mašinu. Vodoinstalaterski servis radi svakog dana, 24 sata, a ovo je jedna od hitnih intervencija jer se mašina ne može koristiti ukoliko je bubanj prepunjen vodom i potencijalna je opasnost od poplave i eksplozije mašine.

Moguće je da će vam biti potrebna zamena hidrostata ili creva, tako da ne brinite, majstor već ime rezervni deo za vaš model mašine, a zamena je gotova za nekoliko sati, nakon čega bi mašina za veš trebalo da radi kao i ranije.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com