SERVIS I POPRAVKA BOJLERA BEOGRAD

Šta kada se smanji mlaz vode na protočnom bojleru?

Ukoliko se mlaz vode iz protočnog bojlera smanjio, razlog tome može biti nekoliko različitih kvarova.

U svakom slučaju, šta god da je razlog, pri smanjenju mlaza vode u protočnom bojleru, smanjuje se njegova efikasnost i funkcija a vi nećete dobiti od njega ono što očekujete, a to je dovoljna količina tople vode u bilo kom trenutku.

Slab pritisak rezultira rasipanjem energije i voda se ne meša i ne zagreva kako bi trebalo.

Zato je potrebno angažovati iskusnog i veoma dobrog električara koji će u nekoliko faza rešiti gorepomenuti problem.


Električar će isključiti vodu na ventilu i električnu struju do bojlera, zatim se provodnici otkopčavaju i privremeno sklanjaju. Zatim se skida grejač i ispušta voda iz kazana, odvrtanjem slavine za toplu vodu zbog kazana.

Jedan od uzroka može biti nakupljen kamenac u bojleru, pa ga je potrebno čistiti na vreme. Potrebno ga je očistiti i isprati bojler od kamenca, ali se mora i detaljno ispitati sigurnosni ventil, na ulazu hladne vode u bojler, čija unutrašnjost ne može da propušta dovoljnu količinu tople vode.

Takođe, moguće je da kada se reši ovaj problem, pritisak i dalje ostane slab, a drugi uzrok može biti u začepljenoj odvodnoj cevi.

Ukoliko je cev za odvod vode propala, moraćete da uradite zamenu bojlera. Svakako se ne preporučuje da zamenske delove birate sami, već će vam električar navesti šta bi trebalo da kupite ili nabavku možete prepustiti i njemu.

Elektrčni bojler je prilično zahtevan kada su popravke u pitanju, jer su ovakvi bojleri povezani sa strujom i električnom instalacijom, te proizvode toplu vodu u trenutku, pa ih je zahtevnije popravljati od klasičnih akumulacionih.

Ukoliko od električnog bojlera ne dobijete ono što želite, onda on nema vrednost za vas i zato je važno da svaki kvar odmah prijavite električarima koji će izaći na teren i rešiti problem.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com