SERVIS I POPRAVKA BOJLERA BEOGRAD

Protočni bojler nije uključen u struju a u njemu se čuje pucketanje

Protočnii bojleri funkcinišu malo drugačije od akumulacionih. Svaki put kada uključite protočni bojler po potrebi on će potrošiti dodatnu energiju kako bi zagrejao vodu. Ovakvi bojleri proizvode toplu vodu u trenutku kada vam je potrebna, odnosno kada odvrnete česmu, dok akumulacioni sakupljaju toplu vodu u rezervoaru i drže je toplom do korišćenja.

Ukoliko imate akumulacioni bojler morate čekati nekoliko sati da se ugreje dovoljna količina vode dok sa protočnim bojlerom taj problem ne postoji.

Međutim sa bojlerima se dešavaju neobični kvarovi i pojave koje su laicima čudne i nepoznate dok su se majstori za popravku bojlera mnogo puta susreli sa tim.


Jedna od neobičnih stvari je pucketanje u protočnom bojleru, kada je on isključen iz struje. Kao što znamo pucketanje je znak da grejač pokušava da zagreje vodu, ali ne uspeva zbog zagrevanja kamenca koji se na grejaču nataložio.

To pucketanje koje čujemo zapravo je zagrevanje kamenca.

Grejač prirodno radi kada uključimo bojler ali kada isključimo protočni bojler, grejač nastavlja još neko vreme da radi, odnosno kamenac koji se nakupio počinje da se hladi, kao i grejač i to dovodi do zvuka pucketanja.

Nakon isključivanja iz struje grejač još neko vreme zagreva vodu, kako bi imao na raspolaganju određenu količinu tople vode kada se bojler sledeći put pokrene i to je razlog zbog čega se pucketanje čuje.

Za svaki slučaj trebalo bi pozvati električara koji će ispitati svaki deo protočnog bojlera i instalacije koje su takođe važne.

Moguće je da postoji problem u instalacijama. One moraju biti u besprekornom stanju i veoma sigurne da bi protočni bojler funkcionisao besprekorno.

Svakako se savetuje da bilo koji problem odmah prijavite električaru, jer su protočni bojleri još delikatniji za korišćenje od običnih akumulacionih.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com