Šta kada na spoju cevi centralnog grejanja curi voda?

 

Ukoliko na bilo kom spoju cevi curi voda, to je početak velikog problema koji je potrebno što pre rešiti. Nije retkost da voda curi na spoju cevi centralnog grejanja i to bi trebalo što pre rešiti.


U većini stambenih objekata, koriste se čelične cevi, koje su vremenom sklone propadanju, odnosno koroziji, što dovodi do napuklina i naprslina iz kojih curi voda.

Mnogi se pitaju u ovoj situaciji, da li oni mogu nešto da promene i da spreče curenje cevi. Međutim, postoji i to pitanje, da li se ovaj problem može rešiti ako  se koriste polietilenske cevi. Ipak, polietilenske cevi, takođe mogu da procure ako se ne montiraju dobro.

Takođe, pod navalom tople vode, ovakve cevi se mogu deformisati, jer nisu namenjene za toplu vodu, što može iskrviti cevi i dovesti do jake poplave.

Cev može da curi kako na spoju, tako i u bilo kom delu. iako postoje načini da trenutno zaustavite curenje cevi, ipak pozovite profesionalce u pomoć.

Savetuje se da pre zime proverite cevi, kako vam se ne bi desilo da su cevi oštećene i mogu lako popucati usled razlike u spoljnoj i unutrašnjoj temperaturi.

Pre početka grejne sezone, je idealno vreme da zamenite cevi, koje su možda naprsle. 

Svakako nemojte to raditi sami, već pozovite vodoinstalatera, koji je specijalista za zamenu cevi za grejanje. On će pregledati sve spojeve i utvrditi na kojim mestima je došlo do curenja i zameniti sporne cevi.

Obavezno uzmite račun i garanciju, kako ne bi došli u situaciju, da grejna sezona počen, a vaše cevi i dlaje cure, jer bez računa nemate prava na novu popravku.

Ukoliko izaberete ovlašćeni servis, svakako ste mnogo sigurniji. Oni uvek imaju posebnu službu za hitne intervencije i mogu u svakom trenutu da izađu na teren, ako je baš hitno i potrebno je odmah zaustaviti curenje.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com