ŠTA KADA JE ZEMLJA OD CVEĆA ZAPUŠILA ODVOD?

Zapušeni odvodi su uvek veliki problem. Naravno, sve zavisi od vrste zapušenja i mesta gde se odvod nalazi. Postoje unutrašnji odvodi u kuhinji, gde odvodi bivaju zapušeni od naslaga hrane i ostataka ulja i masti, sve do odvoda u kupatilu, koji su često zapušeni od gomilanja dlaka i kozmetičkih sredstava, ali postoje odvodi na otvorenom, gde raličita spoljna načistoća može zapušiti odvode i tako napraviti poplavu, usled jakih kiša.


Kada je slučaj o odvodima na otvorenom, često smo svedoci zapušenih odvoda, koji usled jakih kiša ne mogu da prime dovoljnu količinu vode, pa nastaju poplave velikih razmera koje mogu dovesti do velikog oštećenja čitavih objekata, kuća, automobila i drugo.

Spoljni odvodi najčešće bivaju zapušeni od đubreta koji ljudi bacaju po ulici, nanosa prašine i šuta koji usled jačine vetra završe u odvodima, ali i zemlje od cveća u žardinejrama na ulicama i trgovima.

Jasno da su za javne odvode na ulicama zadužene gradske institucije, pre svega gradski vodovod, a po potrebi i druge vodoinstalaterske ekipe.

U slučaju da se utvrdi da je zagušenje odvoda nastalo od zemlje od cveća i drugi nanosa šuta, oni mogu izazvati veoma teška zagušenja.

Tada je jedino važno da se primeni mašinsko otpušavanje odvoda, koje se radi specijalnim mašinama za odgušenje.

Mašinsko otpušavanje odvoda rade visoko obučeni profesionalci, koji pored adekvatnih mašina za odgušenje, koriste i specijalne kamere za detekciju mesta zagušenja, tako da je ceo posao odgušenja mnogo jednostavniji, nego pre deset i više godina.

Naravno, samo pravi profesionalci mogu da koriste najsavremeniju opremu, koja uspešno otklanja svaki vid zagušenja u odvodima.

Veoma je važno odrediti stepen zagušenja, jer od njega zavisi i da li će se koristiti ručno ili mašinsko odgušenje. Kada su u pitanju ulični odvodi, tu se gotovo uvek radi mašinsko odgušenje, koje je dovoljno precizno i jako za odgušenje bilo kog odvoda.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com