Šta kada izleti osigurač zbog indikatora bojlera?

Iskakanje osigurača bojlera je nešto što se često dešava. Ovo je pokazatelj kratkog spoja i zahteva hitan dolazak naših vodoinstalatera. Nikako nemojte ništa raditi sami, već nas pozovite. isključite bojler i vodu i sačekajte da neko od naših vodoinstalatera dođe na adresu.


Razlozi zbog kojih može iskočiti osigurač, mogu biti kvar na elektroinstalaciji i kvar u samom bojleru.

Ukoliko je kvar na elektroinstalaciji od bojlera, potrebno je proveriti da li je na osigurač od bojlera privezan još neki potrošač. Ukoliko jeste kvar može nastai jer je nastao kvar u tom drugom potrošaču, koji je doveo do kvara bojlera.

U tom slučaju potrebno je isključiti taj drugi potrošač. Kada se isključi drugi potrošač, potrebno je ponovo isprobati bojler, ukoliko je sve u redu, razlog za kvar je bio taj drugi potrošač.

Druga vrsta kvara se dešava kada je kvar u samom bojleru i tada je potrebno zavrnuti glavni ventil i utvrditi koji se kvar desio u bojleru. da li je pokvaren grejač, termostat ili nešto treće.

Potrebno je proveriti žice da li su izgorele i zameniti ih ukoliko jesu, zatim je potrebno iszbaciti suvišnu vodu i zameniti gumice, ukoliko više nemaju dihtung.

Neispravnost grejača svakako je najčešći razlog, jer tada zbog nakupljanaj kamenca dolazi do sve sporijeg rada, a na kraju i do pregrevanja grejača. Ukoliko baš nemate ideju šta bi mogao biti razlog, pozovite nas radi detekcije kvara i popravke bojlera. Mi ćemo utvrditi tačan razlog i uraditi bilo koju vrstu popravke na bojleru.

 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com