ŠTA AKO SE VEŠ OSEĆA NA BUĐ NAKON PRANJA U MAŠINI?

Veš koji neprijatno miriše nakon pranja, sigurno nije ono što ste želeli. Ponekad se veš oseća na buđ, iako redovno održavate mašinu i pridržavate se programa. Koristite veoma skup prašak za veš, ali veš i dalje smrdi na buđ, bez obzira koliko se trudite to sigurno nije nešto što priželjkujete.


Pitate se šta je razlog tome, ali razlog može biti veoma jednostavan. Ponekad se na vratima od veš mašine nakuplja prljavština od pranja, prljavog veša i ostatka vode.

Tačnije na samim vratima se nalazi dihtung guma, koja je zadužena da vrata ostanu lepo zatvorena, kako ne bi mogla da se otvore tokom procesa pranja. Na toj gumi se nakupljaju ostaci niti, prljavštine, te se mirisi mešaju sa vodom i ostavljaju trag na odeći.

Suština ovde nije u dobrom prašku za veš, već u čišćenju mašine.

Drugi razlog može biti kvar na mašini, koji uzrokuje to da se veš ne iscedi do kraja, što kao posledicu ima veš iz koga dalje curi voda kada ga izvadite.

U ovom slučaju najvrovatnije je došlo do zagušenja izlazne cevi za vodu, pa je potrebno da pozovete vodoinstalatera.

Na vešu ovim putem ostaje prljava voda, koja se ne ispere do kraja, tako da nemate isceđen veš spreman na sušenje, već mokar koji nije adekvatno opran.

Tako mokar veš može napraviti vlažnu sredinu u kojoj se razmnožavaju bakterije i virusi, pa u to slučaju nemate efekat pranja.

Uvek pozovite vodoinstalatere, čim primetite da vam veš mašina više ne rai kao ranije, a to znači da veš nije savršeno čist i ispran. Gotovo uvek se radi o kvaru nekog unutrašnjeg dela, koji se može jednostavno popraviti.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com