ŠTA AKO PIŠTI CREVO GDE JE SIGURNOSNI VENTIL KAD SE PUSTI TOPLA VODA?

Kao i kod bilo kog kućnog aparata, bojler ponekad može da ispušta čudne zvukove koji nas ostavljaju zbunjenim i uznemirenim, tako da ne znamo koji je stalan uzrok tome. Pištanje je samo jedan od mnogih znakova da se desio određeni kvar i može biti izazvan raznim problemima.

Bojler se može pištati, kao upozorenje da postoji problem curenja vode. Curenje može biti očigledno ako je pod mokar u blizini bojlera, ali curenje može biti i negde unutar bojlera.


Neki modeli će se oglasiti kada se voda pregreje, možda zbog neispravnih elemenata. Električar i vodoinstalater će spustiti termostat i videti  da li će zvučni signal prestati.

Ako se bojler isključi nakon zvučnog signala, električar će pronači grešku (ako postoji digitalno očitavanje).

Ponekad će pritisak vode varirati između visokog i niskog.

Visok pritisak nije loš samo za cevi, već i za bojler. Neki bojleri će se oglasiti zvučnim signalom da signaliziraju da je pritisak previsok.

Kad god se pojavi zvučni signal, konsultujte svog električara i vodoinstalatera, posebno ako imate digitalni Ariston bojler.

Uzrok može biti bilo koji, ali je važno da sami ne proveravate bojler, već da pustite licencirane stručnjake, koji su imali iskustva sa različitim modelima bojlera.

Svakako, ako imate digitalni Ariston bojler, njegov mehanizam je malo drugačiji, i trebalo bi redovno raditi servis i pregled bojlera.

Ukoliko ste bojler tek kupili i niste upoznati sa njegovim radom, pozovite električara i vodinstalatera da ga montiraju i objasne vam princip rada. 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com