Radijator procureo na jednom rebru

Dešava se da u sred grejne sezone radijator procure na jednom ili više mesta. Ako ste amater i nemate iskustva teško je prepoznati u čemu je problem.


Radijator može procureti na jednom rebru ili na ventilu, ali je važno da možete preko telefona, to objasniti našeoj hitnoj služi u vodoinstalaterskom servisu.

Curenje radijatora na jednom rebru se obično rešava, tako što se lavor postavi ispod tog rebra, a zatim se rebro odšrafi, da bi se proverilo da li je rebro zapeklo i da li ima oštećenja na susednim rebrima radijatora.

Potrebno je očistiti stare dihtunge i zatim ponovo spojiti rebra. Sve je to posao koji može potrajati od dva sata do nekoliko sati, ako se utvrde još neke nepravilnosti sa radijatorom.

Ako radijator curi zbog ventila, to bi trebalo da pogleda vodoinstalater, koji bi trebalo da dobro zavrne ventil ili da ga zameni ako je korodiro ili zapekao.

Ventili su posebno važni i to ne samo na radijatorima, a posebno je važno i tzv. odzračivanje radijatora jer može mnogo uticati na kvalitet grejanja.

Važno je da znate da sve što radite sa radijatorima, bi trebalo da se obavlja pre grejne sezone, jer je tada mnogo jednostavnije i lakše.

Ipak, ako imate bilo koji problem sa lošim grejanjem, crenjem radijatora i ventilima, svakako nas pozovite u bilo koje doba dana ili noći.

Ovo se posebno odnosi na pravna lica, kojima je veoma važno da njihov poslovni prostor ima sve uslove koji su potrebni, te da sa njim sklapamo posebne ugovore, sa dodatnim popustima na više usluga.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com