PROBLEM ZAPUŠENIH ODVODA POSLE JAKIH KIŠA

Problem zapušenih odvoda posle jakih kiša, postoji decenijama unazad. Poseban problem su delovi grada gde ne postoji kanalizacije, čime nastaje poplava mnogo većih razmera, koja u potpunosti blokira saobraćaj i kretanje na ulicama.


Loši odvodi, koji nemaju adekvatana kapacitet, usled jakih kiša, mogu se potpuno zapušiti. veliki broj gradova ima ovaj problem, a rešenje je redovno čišćenje ulične kanalizacije i provera odvoda i cevi.

Za to je zadužen gradski vodovod, koji bi trebalo da vodi računa o tome, ipak sve česšće imamo priliku da vidimo da usled jake kiše, nastane havarije, da voda ulazi u kuće, u automobile, a veliki broj ljudi ostaje zaglavljen na ulici i u svojim vozilima.

Ostaje pitanje šta dovodi do zagušenja odvoda. To je pre svega velika količina smeća na ulicama, koja završava u odvodu uz pomoć vode, neadekvatna zapremina odvoda, koja ne može da primi određenu količinu kiše u kratkom vremenskm periodu, pa u takvim situacijama, sve raspoložive ekipe intervenišu, pokušavajući da reše ovaj problem i reše tok otpadne vode.

Umesto da kiša neometano prolazi, ona se zadržava na ulicama i može napraviti veliku materijalnu štetu, čije posledice pre svega osećaju građani i vozači koji se u tom trenutku našu na toj lokaciji.

Svedoci smo brojnih poplava koja je oštetila više desetina kuća vozila, a koja je odnela i nekoliko ljudskih života.

Zato je važno da gradski vodovod pronađe rešenje za problem odvoda, koji mora biti spreman, za ove iznenadne pljuskove i veliku količinu kiše, koja mora da otiče kroz kanalizaciju.

Građevinski materijal, prašina đubre na ulicama samo otežavaju stvari i doprineose bržem zagušenju, usled vode koja ih nosi sa sobom i time brže dolazi do zagušenja odvoda u vreme kišnih perioda.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com