PREMEŠTANJE RADIJATORA

Premeštanje radijatora, ponekad je potrebno, kako bi grejanje u domu ili poslovnom prostoru bilo funkcionalnije.

Ipak, potrebno je da stručan vodoinstalater da svoje mišljenje o tome, jer radijatore ipak ne možete postaviti baš na svaakom mestu, jer nije izvodljivo ni poželjno. Zato je najbolje da se konsultujete sa majstorima sa iskustvom i napravite dobar plan grejanja. Vodoinstalateri se bave planiranjem, uvođenjem grejanja, montažom, kotlova.

Pre premeštanja radijatora, neophodno je da se ispusti voda iz sistema. Po potrebi, moguće je i produžiti radijator ali i skratiti ga, radi boljeg rasporeda u prostoru.

Ova intervencija se radi u sklopu uvođenja centralnog grejanja. kada majstori premeštaju radijator,  neophodno je da se ispusti voda iz svih radijatora, a ne samo iz jednog, jer će na taj način doći do poplave, a voda može prodreti i u druge
stanove, ako živite u zgradi.

Pre premeštanja radijatora, neophodno je doneti odluku o tome gde će se nalaziti radijator nakon premeštanja i da li će to izazvati štetu.

Nije preporučljvo da skidate radijator, ako niste razmislili o novoj lokaciji i nemate dovoljno vremena tog dana za premšetanje radijatora.

Svakako, važno je da ovu uslugu rade strunjaci ua uvođenje centralnog grejanja, jer u protivnom moglo bi doći do velike štete.

Za ovu intervenciju neophodno je ili zamrzavanje vode u cevima ili zatvaranje vodovodnog sistema, kako bi premeštanje bilo uspešno. Naravno, premeštanje radijatora podrazumeva i varenje odnosno opsecanje rebara radijatora, kako bi radijator stao na novom mestu. Nakon premeštanja, potrebno je sve povezati sa cevima, kako bi voda mogla neometano da prolazi kroz sistem.

Naravno, uvek tražite i račun i garanciju, za ovaj postupak, kako bi mogli opet da pozovete majstora da prover radijator, ako nešto krene da kaplje ili da voda curi iz radijatora.

Uvek je bolje imati profesionalni tim, kada je uvođenje ili poprave na grejanju po sredi.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com