Prekidač za bojler ne može da se uključi

Prekidač za bojler može prestati sa radom iz million razloga. Kada on ne može da se uključi tada ni bojler ne može da radi, a sigurno ne želite da se vaš bojler nekontrolisano pali i gasi.


Potrebno je da otkrijete pravi uzrok i da uklonite sve postojeće prepreke ka tom putu. Na prvom mestu proverite prekidač.

Ako je prekidač uključen, proverite osigurače u električnom panelu. Ako je osigurač izgoreo, zamenite ga novim odgovarajućeg kapaciteta.

Proverite postavke termostata na bojleru. Ponekad, bojler neće grejati vodu ako je termostat postavljen na nisku temperaturu.

Pokušajte povećati temperaturu na termostatu i vidite da li to rešava problem.

Ako bojler ima električne grejače, proverite da li su oni ispravni. Oštećeni grejači mogu uzrokovati probleme sa zagrevanjem vode.

Ako koristite gasni bojler, proverite da li je plamenik ispravan i da li postoje problemi sa paljenjem. Neki bojleri imaju ugrađene sigurnosne funkcije koje ih mogu isključiti u slučaju problema. Proverite uputstva za upotrebu bojlera kako biste videli da li postoji neka bezbednosna funkcija koju treba resetovati.

Ako nakon ovih provera i koraka problem i dalje postoji, preporučujem da kontaktirate našeg električara  za popravku bojlera ili ovlašćenog servisera kako biste izbegli rizik od oštećenja i osigurali bezbednost uređaja.

Popravke na električnim i gasnim uređajima obično zahtevaju posebne veštine i znanje, zato uštedite vreme i novac i ostanite bezbedni tako što ćete zakazati intervenciju u našem servisu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com