Kada se upali mašina za sušenje veša samo bruji, ne pokreće se

Kada vaša mašina za sušenje veša počne samo da bruji, a ne pokreće se kako treba, to je jedan od problema koji naš servis uspešno rešava. Različiti faktori mogu uzrokovati ovaj problem, a rešenje može zavisiti od uzroka problema. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste rešili situaciju.


Prvo, isključite mašinu iz struje i proverite postoji li bilo kakva vidljiva prepreka u bubnju. Ponekad, odeća ili drugi predmeti mogu zaglaviti bubanj i sprečiti pokretanje.

Ako pronađete nešto, pažljivo uklonite predmete i ponovo pokušajte pokrenuti mašinu.

Ako u bubnju nema prepreka, sledeći korak je provera remena. Ponekad se remen može istegnuti ili čak puknuti, uzrokujući da mašina samo bruji. Pažljivo uklonite stražnji panel mašine kako biste proverili stanje remena.

Takođe, proverite okretanje bubnja ručno. Ako se bubanj teško okreće ili je potpuno blokiran, problem može biti u motoru ili u sistemima za pokretanje.

U tom slučaju, preporučuje se pozivanje stručnjaka za servisiranje mašina za sušenje kako bi detaljno pregledao motor i druge komponente.

 

Osim toga, proverite električne komponente poput prekidača i termostata. Ako dođe do problema sa električnim vezama, mašina može samo proizvoditi buku bez pravilnog pokretanja. Ponovno, za ovakve probleme trebate se konsultovati sa stručnjakom za popravku aparata.

U nekim slučajevima, kada mašina samo bruji, može biti potrebno i dublje tehničko ispitivanje kako bi se precizno identifikovao problem. Ako niste vešti u ovakvim popravkama, najbolje je pozvati profesionalca kako biste osigurali sigurnost i efikasno rešenje problema sa vašom mašinom za sušenje veša.

 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com