KADA SE UKLJUČI MAŠINA OSEĆA SE MIRIS KAO DA JE NEŠTO ZAGORELO

Ukoliko primetite varnice u veš mašini i osećate miris paljevine, svakako ne bi trebalo ponovo da je palite. Isključite je iz struje i pozovite električara. Miris paljevine ne bi trebalo da postoji ni na jednom uređaju, ali konkretno u veš mašini, nastaje iz nekoliko razloga.


Prvi može biti u pregorelom grejaču, koji je odgovoran za zagrevanje vode i dostizanje određene visoke temperature koja je važna za određeni program.

Kada grejač prestane sa radom, on može da pregori, usled čega može doći i do požara. Kako biste izbegli da vam veš miriše na paljevinu, pokušajte da otklonite glavni uzrok.

Pregoreli grejać je posledica naupnjenog kamenca koji se nataložio u velikoj meri, pa nije moguće zagrejati vodu, već se grejač forsira što ima miris paljevine kao posledicu.

Kako biste rešili ovaj problem, potrebno je očistiti kamenac sa grejača i zameniti grejač, novim. Svakako sve ovo bi trebalo da uradi električar, zato tu intervenciju prepustite njemu.

Drugi razlog može biti u neispravnom kablu, koji je nagoreo ili u pokvarenom termostatu. Svakako miris paljevine je nešto što nikako nije poželjno na vešu, a može biti i izuzetno opasno.

Moguće je da je došlo i do nekog kratkog spoja, ali i do kontakta sa vodom. Zato je angažovanje električara najpametnija investicija.

Struja nije za igranje, zato nećete uštedeti, ako pokušate sami da rešite ovaj problem, već možete trajno uništiti veš mašinu ali i napraviti ozbiljniju štetu.

Svaki ozbiljan električarski servis ima službu za hitne intervencije, zato ih možete pozvati u bilo koje doba dana ili noći, nariočito ako miris paljevine krene da se šiti prostorijom.

Električar će doći na vašu adresu u najkraćem vremenskom roku i pogledati instalacije i mašinu.

Ponekad se dešava da neispravne instalacije pokvare mšinu, a ponekad obrnuto. Bilo kako bilo, potrebno je utvrditi uzrok problema.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com