Aspirator ne vuče dobro

Aspirator je veoma važan uređaj u vašoj kuhinji. On ima ulogu da iz prostorije izvlači neprijatne mirise od kuvanja ali i toksine u prostoriji i amortizuje sve mirise od pripreme hrane i da ih izvlači napolje. Ako se to ne dešava i mirisi od kuvanja ne odlaze, već ostaju u prostoriji, moguće je da je došlo do kvara na ventilatoru.


Ventilator je glavni deo aspiratora i zato je potrebno da se prvo on proveri. Ponekad dolazi do kvara na instalacijama, pa možete da otkrijete da je neispravan osigurač koji je povezan na struju. Ovo se može desiti kod čestih nestanaka struje.

Takođe važno je da podesite brzinu ventilatora, jer neki aspiratori imaju ovu opciju kako bi aspirator radio u punoj snazi.

Takođe je potrebno proveriti i filter u kome se nakupljaju čestice i trebalo bi ga redovno čistiti. Ipak, sve to prepustite našim električarima, koji imaju sav neophodan alat i licencu za rad i koji će veoma brzo doći na vašu adresu.

Pored toga važno je i proveriti cevi i creva, da li je tu došlo do nekog zapušenja, pa mirisi ne izlaze van kuhinje. 

Električar će kada stigne kod vas pregledati svaki deo i očistiti aspirator a zatim će zameniti sporne delove. Nakon toga daće vam račun i garanciju, ukoliko sve radi kako treba, možete nastaviti sa kuvanjem u prijatnoj kuhinji bez neprijatnih mirisa, koji mogu da poremete vaš odmor i san.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com