NAJBOLJI VODOINSTALATERI NA KARABURMI

Čišćenje kamenca na bojleru KaraburmaUkoliko primetite bilo šta čudno na vašem bojleru a nemate ideju šta bi moglo da bude i nemate znanja a ni hrabrosti da sami popravljate bojler, najpametnije rešenje je da ga isključite iz struje i da isključite glavni ventil za vodu, a onda odmah pozovete servis za popravku bojlera.

Serviser će vas preko telefona upitati da ukratko objasnite situaciju i problem koji je nastao, da li su to varnice iz bojlera, da li voda curi iz glavnog ventila ili čujete pucketanje prilikom zagrevanja vode. 

 


Ukoliko je ova poslednja situacija u pitanju, onda je to skoro sigurno problem u nakupljenom kamencu, a zvuk pucketanja zapravo je zvuk zagrevanja kamenca.

Svakako kamenac nije taj koji bi trebalo da bude prisutan u bojleru i da se zagreva, već je to voda koja vam je često potrebna.

Kamenac se neminovno taloži zbog sastava naše vode u vodovodu, čijim se zagrevanjem izdvaja kamenac koji se kasnije taloži na grejaču pa i na bojleru.

 


Uklanjanje kamenca na bojleru Karaburma

Pogađate, u ovoj situaciji svakako će vam biti potrebno uklanjanje kamenca, kako biste sačuvali svoj grejač.

Kada serviser izađe na teren i kada otvori bojler, najverovatnije će naići na izvesnu količinu kamenca koja se nakupila na grejaču.

Ukoliko je to mala količina, serviser će je skinuti za nekoliko minuta a vaš grejač moći će neometano da radi.

Ukoliko su se stvorile velike naslage, moguće je da je grejač u potpunosti izgubio svoju funkciju i da više ne može da zagreva vodu, dok se ne ugradi novi grejač.

Skidanje kamenca na bojleru Karaburma

Ukoliko je skidanje kamenca prošlo uspešno, serviser će proveriti da li grejač i dlaje efikasno zagreva vodu, ukoliko slabo radi ili uopšte ne zagreva vodu moraće da se ugradi novi grejač koji će bolje raditi.

Ovo je na žalost jedina opcija jer bez grejača, bojler vam ništa ne znači.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com