SERVIS I POPRAVKA VEŠ MAŠINA BEOGRAD

Čim veš mašina krene da ispira varniče osigurači

Protočni bojler se veoma razlikuje od standardnog bojlera. Glavna razlika je u tome što protočni bojler zagreva vodu u trenutku kada ga koristite, dok standardni bojler zagreva vodu sve vreme.


Pregoreli vrhovi utikača i kablovi, suviše su česti i mogu više ukazivati na problem sa vašom kućnom elektrikom nego sa mašinom za pranje veša. Zatim proverite da li je snabdevanje u redu. Trebalo bi da se osigurate da je utičnica na koju je mašina za pranje veša povezana dobra i da ispravno radi.

Vodite računa jer neispravna utičnica može da izazove ovakav kvar i verovatno je jedan od najčešćih razloga i nije pokriven ni garancijama proizvođača jer mašina nije ta koja je neispravna.

Na većini mašina za pranje veša može postojati problem sigurača kada se aparat uključi ili jedna faza pranja, to može ukazivati na brojne stvari koje su sve pod naponom.

Stvari koje se aktiviraju kada je uključen normalan ciklus pranja su grejač, motor, brava na vratima, odvodni ventil za vodu, pa krivce možemo tražiti među njima.

Ukoliko nastane problem sa osiguračem kada je u mašini u toku ispiranje najverovatnije je problem u grejaču.

Grejni element je omiljeni uzrok pregorevanja osigurača i oni se lako mogu proveriti električnim meračem da bi se utvrdilo da li su neispravni.

Ono što se obično dešava je da će se mašina upaliti, napuniti i okrenuti nekoliko puta i iskočiti osigurač ili se otkačiti dok je grejni element pod naponom.

Ukoliko niste sigurni, radije ne eksperimentišite već pozovite sigurnog električara koji će pogledati napon i sam uređaj, kako se ne bi desilo da zbog problema sa strujom, bude pokvarena svaka veš mašina koju kupite.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com