Stavljanje antifriza u sistem za grejanje

 

Kada je u pitanju stavljanje antifriza u sistem za grejanje, standardno mišljenje je da bi ga trebalo stavljati, ali ni slučajno ne bi trebalo stavljati antifriz koji se stavlja u kola.


Antifriz je potrebno stavljati, naročito ako cevi nisu izolovane ili ako se sistem grejanja nalazi van doma, ili ukoliko ste prinuđeni da gasite grejanje tokom zime.

Majstori upumpavaju antifriz ručno ili mašinski, ali je veoma važno da se sistem pre upumpavanja dobro očisti i pregleda.

Kada je čišćenje u pitanju, majstori koriste hemikalije, ali je osnova tih sredstava sapun.

Svakako je važno da sipanje antifriza prepustite profesionalcima, kako ne bi napravili dodatnu štetu.

Preporuka je da se kupuju antifrizi u balonima, ali sa obaveznim osvrtom na uputstvo za korišćenje.

Ipak, ako angažujete profesionalne majstore, ne morate brinuti o ovim pojedinostima.

Oni su već dovoljno obučeni i iskusni u sipanju antifriza, ali i drugim uslugama. 

Važno je samo da od majstora na kraju dobijete račun i garanciju, jer je to jedna od garancija dobre usluge. Pronalazak majstora preko oglasa je malo rizično, naročito ako niste upućeni u temu. Nestručna usluga, može vam oštetiti sistem za grejanje.

O sipanju antifriza najbolje je razmiljati pre početka zimske sezone, kako bi mogli da se pripremite na vreme, jer zima ume da bude nepredvidiva, pa vam minus i led mogu iznenaditi preko noći.

Kada je ova usluga u pitanju i kada se radi u sezoni, tada majstori obično rade svakog dana 24/7, čak i praznicima i vikendom, kako bi obezbedili sva domaćinstva za zimu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com