SERVIS I POPRAVKA VEŠ MAŠINA BEOGRAD

Kada se opere veš pojavljuju se fleke

Kada je pranje veša u pitanju, ništa nas ne može toliko iznervirati kao kada veš nije opran kako bi trebalo.

Jedna od najgorih stvari jesu fleke, koje ostaju nakon pranja, a nisu nastale pre ubacivanja veša u veš mašinu. Takav veš ne možete ponovo oprati jer su fleke uglavnom hemijske i ne mogu se skinuti pranjem, a nastaju iz više razloga.


Fleke su obično žute, sive ili braon, a nastaju  na nekoliko načina, koji su rezultat nekog kvara na mašini.

Prvi način je ako imamo neke metalne deliće koji su završili u mašini, pa usled pojačane temperature, pojavljuju se rđe, koje se ne mogu kasnije skinuti.

Rešenje je potpuno pregledati mašinu i bubanj i izvaditi sve sporne deliće, ali i redovno kontrolisati da li se u stvarima koje peremo nalaze određeni metalni delovi, koji bi mogli da se otkinu.

Drugi razlog može biti grejač, odnosno fleke koje su nastale usled visoke temperature, pa određeni delovi odeće mogu čak i biti spaljeni ukoliko su osetljivi.

Uzrok može biti i u lošem prašku za veš koji takođe može ostavljati fleke. To ćete saznati, ako promenite prašak, a fleke nestanu.

U svakom slučaju više pomoći bi mogli da vam pruže profesionalni vodoinstalateri, koji će izaći na teren i utvrditi na koji način nastaju fleke, da li su one posledica kvara na mašini ili je uzrok u prašku za veš. Kada znate uzrok, onda je rešenje mnogo jednostavnije i ogleda se u eliminisanju uzroka i popravci spornog dela na veš mašini.

Ukoliko je grejač problem, on se očisti od kamenca ili zameni, ukoliko su metalni deliči problem oni se otklanjaju iz mašine.

Ponekad postoji više uzroka nastajanja fleka na vešu a je moguće da je potrebno otkloniti dva ili više uzroka i nastaviti normalno sa pranjem, pa ako veš i dalje ima fleke nakon pranja angažovati više stručnjaka.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com